×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-11-02/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-11-02/02

Folklorni ansambl HKGD"DUNAV" Vukovar, sudjelovao je protekli vikend, kao predstavnik VSŽ na 18. Susretu hrvatskih folklornih ansambala, koji je i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Međimurske županije, održan subotu i nedjelju 29. i 30. listopada 2011.g. u Čakovcu, u velikoj dvorani Centra za kulturu.

Nastupilo je 13 najboljih folklornih ansambla, koji su na razini svoje županije ostvarili najbolje ocjene i preporuku za sudjelovanje u programu 18. Susretu hrvatskih folklornih ansambala. Društvo „DUNAV" se tako našlo u društvu već poznatih i vrlo kvalitetnih društava iz Koprivnice, Buševca, Zaboka, Karlovca, Splita, Varaždina,Sesveta, Pećuha i drugih društava, koji su predstavili svoje glazbeno i plesačko umijeće sa po dvije koreografije, prvenstveno plesovima županije iz koje dolaze , te još jednom točkom po izboru. Dunavaši su se predstavili Pjesmama i plesovima Slavonije , te Plesovima bunjevačkih Hrvata, a u programu su se mogli vidjeti i plesovi Međimurja, Podravine, Bilogore, Prigorja, Pokuplja, Zagorja, Turopolja, Moslavine Like, Posavine, Splita, zapadne Hercegovine i dr. Osim predstavnika iz raznih županija RH, nastupili su i folklorni ansambli iz Pećuha-Mađarska, Sarajeva-BiH i društvo Ponikve iz Slovenije. Mnogobrojna publika iz Čakovca i okolice sa velikim zanimanjem je pratila ovaj raznovrsni program, koji su folklorni ansambli izveli kroz dva dana. Stručno povjerenstvo koje je pratilo program, pohvalno se izrazilo o nastupima navedenih folklornih društava i ocjenilo 18. susrete hrvatskih folklornih ansambala kao jedno od najboljih u nekoliko zadnjih godina.

{gallery}vijesti/2011-11-02/02{/gallery}