{gallery}2015/11/26/04{/gallery} U subotu, 5. prosinca 2015. godine na Narodnom trgu u Zadru u vremenu od 9 do 13,30 održat će se prigodni glazbeno-scenski program uz prikupljanje donacija za najugroženije stanovnike Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Ovo je 19. humanitarna akcija za grad heroj kojega Zadar nije niti neće zaboraviti. „U ovome gradu sve je više potrebitih, mladi se iseljavaju jer nema posla, a pučke kuhinje i socijalna samoposluga sve je traženija", rekla je sestra Melhiora Biošić, pokretač ove humanitarne akcije i počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, organizatora akcije. Ona je dodala kako je Vlada RH u cijelosti zapostavila ovaj kraj, a da je tek dolaskom na čelo grada gradonačelnika Vukovara Ivana Penave pokrenuto osnivanje socijalne samoposluge.

Zadrani se tako mole da dođu u subotu, 5. prosinca na Narodni trg i donesu pomoć u obliku hrane i higijenskih potrepština, jer to je tamošnjem stanovništvu najpotrebnije. Oni koji su u mogućnosti mogu donirati novčana sredstva koja će se također prikupljati na Narodnom trgu ili uplatiti na žiro račun Caritasa vukovarskog dekanata HR0725000091102034879.

U prigodnom programu za pomoć Vukovaru nastupit će čak 32 izvođača među kojima su školski zborovi , muške i ženske klape, pjevači među kojima Ivica Sikirić Ićo, Tomislav Bralić i klapa Intrade te brojni drugi. Slijedeći tjedan namirnice i higijenske potrepštine prikupljat će se kao i do sada po školama i vrtićima.

Kao i obično, u nedjelju , 6. prosinca rano ujutro, iz Zadra kreću 2 autobusa hodočasnika koji će se u Vukovaru pokloniti svim žrtvama srbočetničke agresije te posjetiti Memorijalno groblje, Spomen Dom na Ovčari, pastoralni centar Svetoga Bone, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te dvorac Eltz.

Kao i svih dosadašnjih godina suorganizatori su O.Š „Šimuna Kožičića Benje" i Prirodoslovno grafička škola Zadar. Za ovu prigodu autobuse su donirali Mate i Ernest Klarin i Čazmatrans Zadar, donirana hrana u Vukovar će stići zahvaljujući transportu „Odlagalište sirovina d.o.o. iz Zadra" , a novčana sredstva za pomoć organizaciji donirali su Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra.