{gallery}2016/11/08/03{/gallery} U Nedelišću, u nacionalnom gimnastičkom centru Aton, održano je državno prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici 4.-6.11. Bio je to predivan gimnastički vikend na kojem su se okupili najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke. Ovo je najveće natjecanje do sad po broju prijavljenih natjecatelja, a vidljiv je napredak i u kvaliteti prikazanih vježbi. Sam plasman na državno prvenstvo je izuzetno teško ostvarit, jer tu mogućnost mogu , na regionalnim natjecanjima, izboriti samo najbolji. Vukovarski gimnastički klub je ponosan na sam plasman na državno prvenstvo, jer su se plasirale ekipe mlađih juniorki i seniorki i pojedinačno tri kadetkinje i jedna juniorka, a u B programu plasirale su se po jedna mlađa kadetkinja i jedna seniorka.
Ostvareni rezultati su iznad očekivanja i potvrda da se sav trud i rad isplate. Jedino što malo žalosti je činjenica da se jedina seniorka B Ivana Kiralj nije nastupila zbog zdravstvenih problema, ali se nadamo da će uskoro biti bolje i vratiti se treninzima. Na ovom natjecanju je nastupila samo jedna naša predstavnica u B programu u kategoriji mlađih kadetkinja, to je Monika Zovko koja je natjecanje odlično odradila, osvojila 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom.
U C programu vukovarski klub je imao ukupno trinaest natjecateljica i to ih svrstava u klubove s najvećim brojem natjecateljica na državnom prvenstvu.
Kadetkinje pojedinačno: 28. Valentina Mrkonja, 33. Nika Budim i 39. Ana Kuzmanović.
Mlađe juniorke ekipno 2. a pojedinačno: 7. Miljana Poznanović, 16. Ella Kalentić, 24. Ela Vojtkiv, 34. Petra Petričević,39. Marina Stevanović i 40. Nikolina Velikić
Juniorke pojedinačno: 15. Vanja Kiralj
Seniorke ekipno 2. pojedinačno: 5. Tea Stojšić, 9. Lucija gračanin i 10. Gabrijela Dudić
Uprava kluba i treneri ponosni na to kako su mlade vukovarke predstavljale svoj grad, županiju i regiju na ovom velikom i važnom natjecanju, kao i na ostvarene rezultate.