{gallery}2016/11/08/04{/gallery} Odlukom Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za seniore u obje spolne konkurencije, održano je u Splitu u organizaciji KDU "Split-Matadura".

Prvenstvo je okupilo više od 100 najboljih dizača utega iz svih naših klubova, a natjecanje su uz domaće suce vodili i suci iz inozemstva, jer je to bila ujedno i "generalna proba" za predstojeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u Splitu u travnju 2017. godine.

Dobri uvjeti natjecanja, iako uz strogo suđenje, omogućili su članovima KDU "Vukovar", iako su svi još po uzrastu mlađi kadeti, da ostvare zapažene rezultate i osvoje 9 seniorskih odličja i postave 5 novih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja uz jedno 4. i jedno 5 mjesto.

U Splitu je prva nastupila najmlađa i najlakša naša NATAŠA DERMIČEK u kategoriji do 48 kg. (sa svojih 29 kg.), ostvarivši rezultat od 18 kg. u trzaju, 28 kg. u izbačaju i 46 kg. u biatlonu, što joj je omogućilo osvajanje tri srebrena odličja.

U kategoriji do 58 kg. u vrlo jakoj konkurenciji sa natjecateljicama i do deset godina starijim, borila se LUCIJA GRAČANIN i završila nastup za stepenicu iza osvajačica odličja na četvrtom mjestu sa ostvarenim rezultatima od 50+60=110 kg. Rezultati u trzaju i biatlonu su novo postavljeni Lucijini državni rekordi za uzrast U15 i U17, što je četiri nova državna rekorda.

U kategoriji do 63 kg. natjecala se Barbara Topolovec ostvarivši rezultat od 35+47=82 kg., što je bilo dovoljno za peto mjesto.

U najtežoj ženskoj kategoriji +75 kg. ANA CRNJAC je vodila borbu do zadnjeg pokušaja sa četiri godine starijom Karmen Budiša iz Splita za osvajanje titule seniorske prvakinje Hrvatske, ali je u konačnici završila na drugom mjestu sa osvojena 3 srebra., ostvarivši rezultat od 55+63=118 kg. a rezultat u trzaju je novi državni rekord za izrast U15.

U muškom dijelu natjecanja u kategoriji do 56 kg., nastupio je DRAŽEN VIDIĆ sa rezultatom od 26+35=61 kg. i osvojio je tri srebra.

Ovi uspjesi mladih članova KDU "Vukovar" su tim veći, jer su ostvareni u konkurenciji i sa duplo starijim protivnicima a novu priliku za novo dokazivanje, nova odličja i nove rekorde, imat će već 27.studenog, kada će se u organizaciji KDU "Vukovar", održati Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Čestitke našim natjecateljima za ostvaren uspjeh i primjereno ponašanje u Splitu na natjecanju i izvan njega !
Uprava kluba