{gallery}2016/11/10/01{/gallery}12. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA

U Vukovaru je 05. studenoga 2016. godine održan 12. hrvatski festival sportske rekreacije žena.

Festival je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog olimpijskog odbora, Vukovarsko srijemske županije, Grada Vukovara, Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara.

Organizator ove manifestacije je Udruga za sport i rekreaciju „Top sport" Vukovar, uz potporu sponzora i donatora kako bi sve izgledalo doista veličanstveno.

Na Festivalu su sudjelovale 34 ekipe iz 14 županija Republike Hrvatske, od najudaljenije Šibensko-Kninske, Zadarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Grada Zagreba, zatim Varaždinske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko – podravske, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske sve do Vukovarsko srijemske, sa preko 400 natjecateljica.

U Sportskoj dvorani Borovo, gdje se Festival održao, upriličen je doček sudionika u holu, ponudom domaćih jela i pića, te slastica, koje su spravile članice Udruge Top sport, a postavljen je bio i izložbeno-prodajni kutak domaćih proizvoda i suvenira.

Festival je započeo pozdravom Himni RH u izvedbi dječjeg zbora „Vukovarski golubići". Zbor je ponos Grada, višestruko nagrađivan, a svojim osmjehom, radosti i pjesmom o prijateljstvu, ljubavi prema Gradu pokazuju da imamo razloga vjerovati u svjetliju budućnost Vukovara i njegovih ljudi.

Ekipe su u svečanom mimohodu predvodile Mažoretkinje grada Vukovara, aktualne državne prvakinje i višestruke viceprvakinje Europe. Da Vukovar nije samo spomen-grad, već Grad koji živi, pokazale su male mažoretkinje skupine „pilići" i kadetkinje „A" sastava.

Kulturno-glazbeni program obogatio je i nastup Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav" Vukovar i to najmlađih članova dječjeg folklora - spletom dječjih igara i plesova iz Posavine, te starije dječje folklorne skupine, a sve u pratnji tamburaša HKGD „Dunav".

Nakon kulturno umjetničkog programa riječi dobrodošlice i zahvalnosti uputila je Jelka Gavrić, predsjednice Udruge „Top sport" Vukovar. Sudionike je u ime Vukovarsko srijemskog župana pozdravio Izaslanik Marinko Beljo, a u ime Gradonačelnika- pročelnica Ureda za društvene djelatnosti grada Vukovara Ana Živanović. U ime HSSR „Sport za sve" nazočne je pozdravio prof. Emeritus Vladimir Findak, uz posebne pohvale organizatoru. Festivalu su još nazočili Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, viši stručni suradnik za sport i branitelje Dado Marković.

Festival je otvorila Megi Brekalo, predvodnica seniorki Mažoretkinja grada Vukovara.

Vježbe zagrijavanja predvodila je članica Top sporta, Anita Ključik, mag. kineziologije, a vrhunac zagrijavanja bio je na slavonski način: zajedništvom svih nazočnih u velikom slavonskom kolu s bećarcima.

Uslijedilo je natjecanje u 6 disciplina, te postignuti slijedeći rezultati:
- VISEĆA KUGLANA: 1. USR „Sport za sve" MURSKO SREDIŠĆE, 2. UDRUGA ŽENA „PODEVČEVO",
3. DSR Šport za sve „Novi Retkovec"
- PIKADO: 1. USR Sport za sve MALA SUBOTICA, 2. USR Sport za sve MURSKO SREDIŠĆE,
3. KAROVAČKO DSR Sport za sve,
- VOĐENJE NOGOMETNE LOPTE: 1. USR Sport za sve MURSKO SREDIŠĆE, 2. DSR SALINOVEC,
3. DSR Sport za sve OKLAJ,
- SLOBODNO BACANJE KOŠARKAŠKE LOPTE U KOŠ: 1. USR Sport za sve MALA SUBOTICA,
2. USR Sport za sve VIŠNJICA, 3. DSR SALINOVEC,
- BACANJE KOLUTA NA ŠTAP: 1. USR Sport za sve MALA SUBOTICA, 2. USR Sport za sve MURSKO SREDIŠĆE, 3. USR Sport za sve MAČKOVEC,
- GAĐANJE RUKOMETNOM LOPTOM U CILJ: 1. GSSR Sport z asve OSIJEK, 2. Rekreacija SLAVONSKI BROD 3. UDRUGA ŽENA STRAHONINEC.

U ukupnom poretku ekipa, jedanaesti put 1. MJESTO osvojila je ekipa USR Sport za sve MURSKO SREDIŠĆE,
2. MJESTO zauzela je ekipa USR Sport za sve MALA SUBOTICA, a 3. MJESTO – UDRUGA ŽENA STRAHONINEC.

Tri najbolje ekipe u ukupnom poretku nagrađene su peharima, a posebnost ovog Festivala je u tome što su po prvi puta sve natjecateljice dobile medalje za sudjelovanje.

Posebnost ovih nagrada je i u tome što su medalje, dar svima od srca, izrađene rukama članova Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar.

Podjela odličja i zahvalnica upriličena je u vukovarskoj VS Svečanoj Sali, uz večeru i zabavni program, bogat plesom, pjesmom, prijateljstvom i zajedništvom.