{gallery}2016/11/30/01{/gallery} Klub dizača utega "Vukovar", povodom obilježavanja 60 godina dizanja utega u našem Gradu, odlukom Hrvatskog dizačkog Saveza, dobio je organizaciju ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za natjecatelje do 20 godina.

Organizacija natjecanja je uspješno provedena na zadovoljstvo svih sudionika, a čestitke su stigle i od dužnosnika HDS-a, koji su došli u Vukovar uveličati naš jubilej.

Prije početka borbi s kilogramima za osvajanje ovogodišnjih titula i odličja, Predsjednik HDS-a gospodin Damijan Krklec, uručio je plakete Klubu za njegov jubilej i Milanu Kordiću za 50 godina uspješnog rada u dizanju utega.

Lijep ambijent i dobri uvjeti natjecanja, omogućili su mladim dizačima postizanje dobrih rezultata i postavljanje nekoliko novih državnih rekorda.

Uspješan nastup imali su i članovi KDU "Vukovar", osvojivši titulu ekipnih prvakinja Hrvatske uz 7 zlatnih, 8 srebrnih i 4 brončana odličja te 2 nova državna rekorda u ženskoj konkurenciji i 3 zlata, 5 srebra u muškoj uz jedno 5 i jedno 6 mjesto.

Prvakinje Hrvatske su NATAŠA DERMIČEK do 48 kg i LUCIJA GRAČANIN do 63 kg u sve tri dizačke discipline i ANA CRNJAC +75 kg u izbačaju sa 66 kg, što je novi državni rekord za uzrast U15 i U17. Druga mjesta i po 3 srebra su osvojile JELENA MAGDALENA TOPOLOVEC do 48 kg i MIRELA ČANAK do 75 kg, a 2 su srebra uz 1 broncu pripala LORENI MATIN +75 kg i 3 bronce za BARBARU TOPOLOVEC do 58 kg.

Prvak Hrvatske je DRAŽEN VIDIĆ do 56 kg s 3 zlata, MARIJO ROGIĆ je osvojio 3 srebra do 56 kg, a RADO BOSIĆ do 77 kg 2 srebra i 1 broncu, dok je JOSIP DŽAJA do 77 kg bio šesti, a ZDENKO PROKOP do 85 kg je peti.

Uz mnoštvo osvojenih odličja, najboljima su pripali i zasluženi pehari: Jeleni Magdaleni Topolovec i Mariju Rogić kao najmlađim natjecateljima, Nataši Dermiček i Draženu Vidić kao najmlađim Prvacima, Luciji Gračanin i Radi Bosiću, kao najboljima iz našeg kluba te Đurđici Mijanović (Solin) i Josipu Danijelu Plosniću (Solin) kao najuspješnijima i KDU "Vukovar" (žene) i KDU "Matadura" Split (muški) za najuspješnije ekipe.
Svi natjecatelji i klubovi su primili zahvalnice za sudjelovanje i poseban dar našeg kluba, knjigu
"60 GODINA DIZANJA UTEGA U VUKOVARU"!

Na ovom natjecanju ispit za suca u dizanju utega, uspješno je položila naša ROMINA MATIN.

Nakon uspješno organiziranog natjecanja i uspjeha u istom, na zasluženom domjenku, bilo je još nagrada za članove KDU "Vukovar" : Za ostvarene sportske rezultate, primjeren odnos prema klubu i treninzima, za postavljanje mnoštva državnih rekorda za mlađe uzraste i nastup za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Evrope za uzrast U15, peharima su nagrađene LUCIJA GRAČANIN i ANA CRNJAC, a plaketom za 50 godina uspješnog rada u dizanju utega trener kluba MILAN KORDIĆ.

Čestitke svima koji su dali svoj doprinos u postizanju ovih rezultata!

Uprava kluba