{gallery}2014/12/15/04{/gallery} Mladi dizači utega članovi Kluba dizača utega "Vukovar", vratili su se iz Splita, i sa novim uspješnim nastupom, završili ovogodišnju uspješnu natjecateljsku sezonu.
Odlukom Hrvatskog dizačkog Saveza a u organizaciji Kluba dizača utega "Matadura" u sportskom centru "Gripe" održan je ovogodišnji KUP Hrvatske i "Božićni " turnir.
Kao i na svim dosadašnjim natjecanjima i ovaj je bio veoma uspješan, uz postavljanje novih osobnih i državnih rekorda za mlađe uzrasne kategorije.
Osobne rekorde poboljšali su svi naši natjecatelji a nove državne rekorde postavili su: Tea Stojšić, Hermana Dermiček i Herman Ivkić, a mlađahna 12-to godišnja Hermana Dermiček je osvojila pehar kao treće plasirana u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji.
U Splitu su nastupili :do 48 kg. Melani Cetina sa ostvarenim rezultatom od 27 kg u trzaju,36 kg u izbačaju a što je 63 kg. u olimpijskom biatlonu i osvojeno prvo mjesto. Do 53 kg. nastupila je Tea Stojšić i osvojila prvo mjesto sa ostvarenih 37 kg. u trzaju, 50 a što je ukupno rezultat od 87 kg.
Ovim rezultatima Tea je pokazala da kreće stopama svoje starije sestre Martine, jer su oni novi državni rekordi za uzrast Kadetkinja i Juniorki. Drugo mjesto u istoj kategoriji sa rezultatima od 30+42=72 kg. osvojila je Lucija Gračanin.
Da Tea Stojšić ne bude jedina naša državna rekorderka, pobrinulo se naše "čudo od djeteta" Hermana Dermiček, koja je postavila nove državne rekorde za mlađe Kadetkinje i Kadetkinje u kategoriji do 58 kg. sa 41+56=97 kg. Hermana se nije time zadovoljila, nego je i u apsolutnoj kategoriji, bodovanjem ostvarenog rezultata u konkurenciji seniorki, starijih od nje i dva puta zaslužila pehar za treće mjesto.
Do 69 kg. nastupila je Snežana Stojaković osvojivši prvo mjesto sa 42+59=101 kg., dok je druga bila Velina Galović u najtežoj kategoriji +75 kg. sa 40+55=95 kg.
Da sestra Hermana i Tea ne budu jedine nove državne rekorderke, pobrinuo se Herman Ivkić , nastupivši u kategoriji natjecatelja do 62 kg., osvojivši prvo mjesto sa rezultatom od 62+80=142 kg.
Postignuti rezultati u sve tri dizačke discipline su novi državni rekordi u konkurenciji mlađih Kadeta.
Čestitamo novim državnim rekorderima i trenerima u klubu, koji su zaslužni za ove uspjehe i za nastavak tradicije uspjeha vukovarskih dizača utega