{gallery}2015/11/28/01{/gallery} Održano je IV. Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu – Vukovar 2015. na kojemu je nastupio rekordan broj natjecatelja. Ukupno 122 natjecatelja nastupilo je u dvije discipline, njih 70 u powerliftingu i 52 u bench pressu.

Riječ je o povijesnom natjecanju, ne samo u hrvatskim okvirima nego i šire. Naime, održano je do sada najveće natjecanje u povijesti powerliftinga, ali i svih ostalih dizačkih sportova na području Hrvatske i zemalja regije, a brojnošću sudionika u rangu je europskih i svjetskih natjecanja. Iznenadio je i velik broj natjecateljica što govori o tome kako ovaj sport i teški tereti nisu rezervirani samo za muškarce. Neočekivano velik broj sudionika govori o tome koliki značaj ovom natjecanju i našem gradu Vukovaru pridaju hrvatski lifteri.

Natjecanje je organizirao klub domaćin, Powerlifting kluba Adamas iz Vukovara u suradnji s Hrvatskim powerlifting savezom. Ovim natjecanjem HPLS započinje postupak selekcije i praćenja kandidata za reprezentaciju Hrvatske u slijedećem periodu do Prvenstva Europe u bench pressu 2018. godine koje će se održati u Hrvatskoj. Osim toga, ovo prvenstvo je prvo državno prvenstvo nakon prijema HPLS-a u članstvo Hrvatskog olimpijskog odbora.

Okupljene natjecatelje pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić.