×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-10-11/10
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-11/10

Povodom dječjeg tjedna koji se ove godine obilježavao u tjednu od 3. do 9. listopada 2011. u Gradskoj knjižnici Vukovar Ogranak Borovo naselje održana je radionica o dječjim pravima.
Dijete nije odrasla osoba i stoga ima posebne potrebe. Njegova prava proizlaze iz njegovih potreba – potrebe za zdravom prehranom, sigurnim stanovanjem, zdravstvenom zaštitom, igrom, razonodom, školovanjem, poštivanjem vlastite osobnosti, potrebe za prihvaćanjem, razumijevanjem, prijateljstvom i ljubavlju.
Uz sva prava koja mu pripadaju i koja mora uživati, dijete ima i pravo znati svoja prava.
Radionica je prilagođena mlađoj školskoj djeci tako da su nam u posjet došli učenici 1. razreda Osnovne škole Siniša Glavašević, učiteljica Ružica Sabo, školska knjižničarka Biljana Krnjajić i njen pripravnik Bojan Lazić te školski pedagog Milica Marić.
Radionicu je osmislila i provela djelatnica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, dipl.knjiž.Kroz radne listove koji su bili poticaj za naš razgovor djeca su usvojila znanje o pravima djece te im se dala mogućnost da usklade svoje ponašanje u odnosu na vlastita prava i prava drugih, kako u djetinjstvu tako i u odrasloj dobi. Ne želimo nasilje blizu nas!Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim školama, vrtićima, knjižničarima, učiteljicama, dragim tetama u vrtiću da dođu u Knjižnicu gdje ćemo zajedno sve ponoviti s njima.Kako nam je bilo – najbolje je da pogledate naše fotografije….

{gallery}vijesti/2011-10-11/10{/gallery}