DAG - Destinacijska akcijska Grupa, okuplja turističke agencije za destinacijski menadžment pozicionirane diljem kontinentalne Hrvatske. Svaka od agencija unutar Grupe specijalizirana je za svoje područje i maksimalno kvalitetno koristi lokalne turističke resurse, posjeduje stručno osoblje, osmišljava i realizira turističke programe u svojoj turističkoj destinaciji.

DAG – destinacijska akcijska grupa incirala je niz turističkih projekata s ciljem razvoja i promoviranja turističkih programa na turistički nerazvijenim područjima diljem kontinentalne Hrvatske.

Prvi od projekata „Dunavske priče", koje kroz VU DAG (Vukovarska dunavska destinacijska akcijska grupa) provodi Danubiumtours i Turistička zajednica grada Vukovara uz podršku grada Vukovara, predstavljen je 10. svibnja u Varaždinu.

„Dunavske priče" obuhvaćaju niz programa i radionica, održavaju se tijekom cijele godine, a rezultat su zajedničkog rada lokalne uprave – grada Vukovara, sustava TZ-a, pružatelja usluga i destinacijskih agencija (DAG – destinacijska akcijska grupa za kontinentalni turizam).

Promocija „Dunavskih priča" u Varaždinu osim samih turističkih programa kroz godinu, obuhvaćala je autohtone suvenire kojima se predstavlja kontinuitet života na prostoru uz Dunav duži od 5000 godina, gastro i etno ponudu te glazbu i kulturu tog prostora. Prisutne je u ime Grada Varaždina pozdravila i zaželjela dobrodošlicu pročelnica za gospodarstvo i turizam Jelena Berger Zrinski,

a zatim su se još obratili direktorica TU Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp, predsjednik DAG-a Zoran Šesto i u ime varaždinske članice DAG-a, turističke agencije Horizont, direktorica Ivana Jergan.

Suradnja članica DAG-a nastavit će promocijom u Vukovaru, gdje će se krajem svibnja u organizaciji TA Horizont te TZG Varaždina predstaviti turistički programi, atraktivnosti, te ponuda grada Varaždina.

{gallery}2012/05/14/14{/gallery}