U 2018. godinu krenuli smo udarno i na bazenu je jako živo iako još traju zimski praznici. Osim Zimskog sportskog kampa za djecu osnovnih škola koji se provodi u Sportskoj dvorani i na bazenu, ugostili smo i dva plivačka kluba ( PK Novi Zagreb i PK Zadar) te Hrvatski plivački savez, koji će sa svojim plivačma/icama u narednih 2 tjedna odrađivati plivačke pripreme na Plivalištu Vukovar..

Vjerujemo kako će im bazen Plivališta Vukovar biti dobar uvod u predstojeću plivačku sezonu kao i za brojna domaća ali i međunarodna natjecanja.

Želimo Vam da se na bazenu ali i u gradu Vukovaru osjećate kao kod kuće jer ste kod nas uvijek dobrodošli.

Plivanje povećava i jača mišiće srca, stabilizira krvni tlak, poboljšava opskrbljenost srca i pluća kisikom, produbljuje disanje te povećava kapacitet pluća. K tome, djeluje opuštajuće na živčani sustav, poboljšava pokretljivost zglobova i koordinaciju rada ruku i nogu te pozitivno utječe na vezivno tkivo.

Plivanjem se trenira cjelokupna muskulatura tijela, ruke, ramena, leđa, grudni koš, stražnjica i noge, stječe se zavidna kondicija i izdržljivost te usporava proces starenja. Osim što produžuje mladost, plivanje koristi i ljepoti tijela. K tome, plivanjem se troše kalorije i potiče mršavljenje (slobodan stil - za trideset minuta izgori otprilike 350 kalorija!). Jednostavno rečeno, plivanje jača zdravlje.
A kada uživo vidite Hrvatsku plivačku reprezentaciju na djelu, nema bolje motivacije za početi plivati u bazenu Plivališta Vukovar

Trening, trening i samo trening je dobra, stara i provjerena metoda za uspijeh.