{gallery}2016/06/17/11{/gallery}Grad Vukovar i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara sufinancirali su nabavu četiri mopeda i pisače za potrebe rada Općinskog suda u Vukovaru u iznosu 83.440,18 kn s PDV-om.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava predao je predsjedniku Općinskog suda u Vukovaru Davorinu Smičiću donaciju koju je Grad Vukovar sufinancirao u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara.

„Zahvaljujem se u ime svih zaposlenika Općinskog suda u Vukovaru i svoje osobno ime na ovoj hvale vrijednoj donaciji koja će omogućiti kvalitetniji i brži rad suda odnosno dostave sudskih pismena bez kojih nijedan sud ne može funkcionirati“, rekao je Davorin Simčić te dodao kako će se na ovaj način znatno smanjiti troškovi dostave sudskih pismena.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je Općinski sud u Vukovaru sjedište za pet gradova i dvadeset i pet općina. „“U suradnji s predsjednicom Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljanom Blažević osjetili smo potrebu pripomoći rad Općinskog suda u Vukovaru, a ovom donacijom ćemo olakšati rad i osigurati uvjete kakve treba imati općinski sud koji funkcionira na tako širokom području“, naglasio je gradonačelnik Penava.

„Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uvijek na prvome mjestu vodi računa o financijama“, rekla je Blažević te dodala da će se na ovaj način znatno uštedjeti na novcu iz državnog proračuna.