{gallery}2016/06/17/10{/gallery}Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je uručio potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su do lipnja 2016. godine ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2016. godini. Potporu su ostvarila 32 gospodarstvenika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.322.258 kn.

„Ovim mjerama smo s današnjim danom tijekom tekuće godine potpisali ukupno 119 ugovora i gospodarstvenicima plasirali gotovo 2.800.000 kuna, što znači da smo gotovo ostvarili plan za 2016. godinu. Taj novac dobila su poduzeća i obrti s područja grada izravno kao pomoć Grada Vukovara u njihovom poslovanju. Najviše novca, oko 800.000 kuna otišlo je za našu najvažniju mjeru, Mjeru 3 koja se odnosi na razvoj i podizanje kvalitete proizvodnje, a zatim i za Mjeru 15 koja se odnosi na poticanje zapošljavanja u okviru koje je ove godine zaposleno 50 osoba“ rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako su to najvažniji prioriteti cjelokupnog Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva.

Gradonačelnik je naglasio kako s obzirom na izuzetno veliki interes za korištenje mjera iz Javnog poziva, Program ispunjava svoju svrhu, stvara povoljno poduzetničko okruženje, razvija poduzetničku klimu i osigurava preduvjete za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Vukovara.

Zahvalio je gospodarstvenicima na povjerenju i velikom interesu za poticaje. „Otvoreni smo za svaki vaš prijedlog i ideju. Vjerujte da u nama imate partnera i da su vam naša vrata uvijek otvorena jer vaš je uspjeh i naš“, naglasio je gradonačelnik te zahvalio gospodarstvenicima na povjerenju i velikom interesu.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević dodala je kako su poduzetnici uz gradske projekte i u okviru Javnog poziva dobili još oko 2 milijuna kuna što je ukupno gotovo 5 milijuna kuna koje Fond u suradnji s Gradom Vukovarom daje za poticanje gospodarstva u našemu gradu.