{gallery}2016/08/30/03{/gallery} Udruga „Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja" na čelu s predsjednikom udruge Željkom Sršenom i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, posjetili su Vukovar u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.

Tom prigodom primio ih je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava kojem su predali donaciju za vukovarski Vodotoranj prikupljenu na obilježavanju Dana pobjede u Kninu, 05. kolovoza 2016. godine. Naime, članovi Udruge „Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja" na spomenutom događaju imali su svoj štand na kojem su skupljali donacije za obnovu Vodotornja, a za uzvrat donatorima darivali majice sa slikom simbola hrvatskog zajedništva te tim putem prikupili 17.860,00 kuna. Svaki donator upisao se na listu te će trajno biti upisani u podnožju Vodotornja. Osim Udruge, u akciju se uključila i Međimurska županija s donacijom u iznosu 15.000,00 kuna.

Zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović rekao je kako se županija aktivno uključila u prikupljanje financijskih donacija za obnovu vukovarskog Vodotornja, a također se uključuje u razne druge akcije kroz suradnju s braniteljskim udrugama. „Pokrenuli smo niz humanitarnih akcija za Vukovar, pa se tako tu našla donacija određene količine hrane za vukovarsku socijalnu samoposlugu „Duga", također planiramo određene aktivnosti za pomoć vukovarskom dječjem vrtiću pa smo stoga odlučili skupiti sredstva za kupovinu 10 didaktičkih igračaka", rekao je Vidović

Željko Sršen, predsjednik Udruge „Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja" istaknuo je jako dobru suradnju s gradom Vukovarom i napomenuo kako će se akcije za pomoć Vukovaru nastaviti i u budućnosti.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava ovom prigodom je zahvalio prijateljima iz Međimurja istaknuvši kako je veza između prijatelja iz Međimurja i Vukovara postojana još iz Domovinskog rata, kada je bilo najteže, pa sve do danas. „Ovi ljudi su za Vukovar organizirali nebrojene akcije, došli i pomogli i gradu Vukovaru a siguran sam i ostalim područjima u Republici Hrvatskoj", kazao je Penava.