{gallery}2016/10/26/02{/gallery} U povodu Dana Grada Makarske, proteklog je vikenda delegacija grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom boravila u Makarskoj.

Obilježavanje je započelo prijemom delegacija gradova prijatelja kod gradonačelnika grada Makarske, gospodina Tonči Bilić.

Osim gradonačelnika te pročelnice UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanje Tokić i pročelnice UO za kulturu i turizam Marine Sekulić, u Makarskoj su u prigodnom programu sudjelovali i članovi Udruge Mađara grada Vukovara te TS Allegro. Na večeri grada Vukovara, koja je organizirana u sklopu Dana grada Makarske, Udruga Mađara grada Vukovara okupljenima je priredila specijalitete, a TS Allegro zabavljao je prisutne poznatim tamburaškim hitovima.

U spomen na dan kada je 1865. prvi put u službenu uporabu uveden hrvatski jezik, Makarska je 24. listopada proslavila svoj Dan grada.

Centralna proslava otpočela je odavanjem počasti najzaslužnijima za slobodu i napredak grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća pod predsjedanjem Jagode Martić održana je u hotelu Miramare.

Uz gradske i županijske vijećnike, saborske zastupnike, župana Splitsko- dalmatinske županije, predstavnke Crkve, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, civilnih udruga, predstavnika SABA-e Makarskog primorja, nazočili su i brojni uzvanici i predstavnici javnog društvenog, kulturnog i političkog života. Proslavu su nazočnošću uveličale delegacije gradova prijatelja i to iz Kavadarca, Olomouca, Roseta degli Abruzzija, Travnika, Sarajeva, Općine Stari Grad, Đakova, Novigrada i Vukovara.