{gallery}2016/10/28/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio je u svom uredu generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj mr.sc. Vesnu Halugu.

Povodom 25. godišnjice neovisnosti RH i 25. godišnjice sloma obrane grada Vukovara, Generalni konzulat RH, u suradnji s Ministarstvom obrane RH i MCDR organizirali su posjet učenika osmih razreda OŠ Miroslava Krleža iz Pečuha gradu Vukovaru. Pečuška hrvatska škola je tijekom Domovinskog rata bila svojevrsni obrazovni centar za više od 70.000 prihvaćenih prognanika iz Hrvatske i dom malim hrvatskim prognanicima, stoga je odlučeno da se posjet organizira kao zahvala svim Hrvatima iz Mađarske koji su, kada je bilo najpotrebnije pružili utočište prognanicima.

Gradonačelnik grada Vukovara je stoga poželio dobrodošlicu mladim Hrvatima iz Mađarske, a ideja je da ovaj pilot projekt preraste u projekt kojim će svake godine mladi Hrvati iz Mađarske, ali i drugih zemalja moći posjetiti Vukovar te naučiti i dalje u svojim sredinama prenositi istinu o Domovinskom ratu.