{gallery}2016/12/15/01{/gallery} Učenici vukovarske Gimnazije u proljeće su pokrenuli projekt kojim su prikupili sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja.

U predvorju škole bila je smještena kutija u koju su učenici i profesori mogli ubacivati dobrovoljne priloge, a za ovu svrhu su prikupljali i stari papir te organizirali malonogometni turnir „Gol za Vodotoranj".

Kako se turnir već tradicionalno, 4. godinu za redom organizira u humanitarne svrhe, ove godine mu je namjena bila prikupljanje novčanih sredstava za Vodotoranj pa su tako učenici prodavali karte, ali i majice s logotipom turnira. Ove godine je isti proširen na sve srednje škole s područja grada Vukovara, ali i Iloka.
Turnir je održan proteklog vikenda u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dragutina Tadijanovića" iz Vukovara, a sudjelovalo je 30 ekipa, od kojih je 8 ženskih i 3 profesorskih.

Tim povodom je maturante Gimnazije Vukovar, njihove profesore Tjelesne i zdravstvene kulture te ravnatelja Davora Šijanovića primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava kojem su učenici predali ček u iznosu od 8.260,00 kuna, majicu s logotipom turnira te zlatnu medalju.

„Ovo je hvale vrijedna akcija tim više što dolazi iz sektora obrazovanja, ovog puta iz vukovarske Gimnazije koja je dugi niz godina rasadnik znanstvenika, doktora, inženjera, ljudi koji su vukli Vukovar kroz povijest, svatko u segmentu svoga djelovanja. Učenici su napravili u pedagoškom smislu čitav niz akcija, ali najvažnija je skrb o svom gradu, u ovom slučaju o Vodotornju simbolu hrvatskog zajedništva, od kojega očekujemo dobrobit za građane grada Vukovara. Drago mi je da su to učenici prepoznali jer ćemo njima jednoga dana prepustiti i grad. Red je da taj dan ima u budućnosti svoju priču iz prošlosti, a učenici će se jednoga dana rado sjećati da su sudjelovali u ovoj akciji, osjećati i grad i Vodotoranj kao njihov te nastaviti raditi na ovom tragu na kojem smo mi danas, da stvaramo jedno bolje mjesto za život kako bi upravo tim mladim generacijama ostavili dobre startne pozicije i dobru perspektivu", rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović rekao je kako je projekt „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva" brzo ujedinio gimnazijalce. Kada je predstavljen projekt obnove i sanacije Vodotornja mi u Gimnaziju Vukovar vrlo brzo smo dogovorili niz aktivnosti s kojima ćemo pokušati prikupiti sredstva za Vodotoranj. Kroz ovu akciju bili smo vođeni geslom sačuvajmo prošlost gradeći budućnost", kazao je Šijanović.

U protekle tri godine gimnazijalci su kroz humanitarno djelovanje, organizacijom turnira prikupljali novčana sredstva za Dom za nezbrinutu djecu Sv. Ana Vinkovci, Socijalnu samoposlugu u Vukovaru i Udrugu Sv. Vinko iz Vukovara.