Na današnji dan sjećamo se zločina kojega su 02. svibnja 1991. u Borovu selu počinili pobunjeni hrvatski Srbi – ubili su 12 hrvatskih policajaca, a 21 policajac je ranjen. Ovaj događaj, uz pogibiju prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama, bio je neslužbeni početak Domovinskog rata.

26. godina poslije sjećamo se dvanaestorice pripadnika tadašnje specijalne jedinice MUP-a mučki ubijenih u dobro organiziranoj zasjedi srpskih pobunjenika: Stipan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić (1971.).
Obilježavanju 26. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te Tomo Medved, ministar
hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade RH, Tomislav Panenić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednik Hrvatskoga sabora te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

„26 godina je prošlo od masakra 12 redarstvenika u Borovu selu. Događaj je to koji je rasplinuo sve iluzije kako će se do slobodne i neovisne Hrvatske doći lagano i bezbolno. Iz zasjede su ubijeni i masakrirani pripadnici specijalnih snaga tadašnje PU Vinkovci. Toga je dana sve postalo jasno, baš kao i uloga koju će tzv. Jugoslovenska narodna armija imati za cijeloga Domovinskog rata. Toga se dana svrstala na stranu agresora," rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ističući kako do dana današnjeg nitko nije odgovarao za taj zločin. „To je sramota svih institucija Republike Hrvatske i degutantno je dolaziti svake godine na obljetnicu i ponavljati istu priču, a rezultata nema," dodao je gradonačelnik Penava upozoravajući mjerodavne kako bi trebali više paziti na ono što rade, a manje kako će izgledati pred kamerama.

Memorijal dvanaest redarstvenika započeo je mimohodom od ulaza u mjesto do Spomen obilježja poginulih redarstvenika u središtu Borova gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće te je održana molitva. Sveta misa služena je u crkvi Sv. Euzebija i Polonia u Vinkovcima.