Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava nazočio je svečanom otvorenju prostorija Ministarstva hrvatskih branitelja u Vukovaru. U Ulici Lavoslava Ružičke 1 nalazi se Područna ispostava istok Uprave za zatočene i nestale koja prikuplja i obrađuje podatke te vodi cjelovite evidencije o osobama koje su bile zatočene u neprijateljskim logorima tijekom Domovinskog rata, svim nestalim osobama u Domovinskom ratu, kao i o ekshumiranim, identificiranim i neidentificiranim posmrtnim ostacima iz masovnih, pojedinačnih i zajedničkih grobnica, te izdaje uvjerenja o činjenicama o kojima vodi službene evidencije.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved skupa je s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja otkrio natpisnu ploču te je ovom prilikom istaknuo kako se otvaranjem Područne ispostave, Uprave za zatočene i nestale želi intenzivirati i ubrzati proces nestalih osoba. Također, najavio je i otvaranje Ispostave jug u Splitu.
"Razlog otvaranja ispostave u Vukovaru je taj što je od 1541 nestale osobe, njih 567 s područja Hrvatskog Podunavlja, 481 osoba je iz Vukovarsko-srijemske županije, a njih 86 iz Osječko-baranjske županije.
Ministarstvo hrvatskih branitelja će organiziranim pristupom, dobrom koordinacijom i međuresornom suradnjom svih službi, poduzeti sve odgovarajuće mjere kako bi pronašli naše nestale," istaknuo je ministar Medved

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljijana Alvir izrazila je nadu kako će otvaranje Ispostave polučiti bolje rezultate nego li su bili dosadašnji te da će se konačno doći do istine o nestalim osobama.