U Borovu naselju gradi se nova crkva koja će biti posvećena sv. Josipu kojeg je Hrvatski sabor prije čak 330 godina proglasio zaštitnikom Hrvatske.

Crkva će se nalaziti na raskrižju ulica Hrvatskog zrakoplovstva i dr. Ante Starčevića u naselju Borovo Bata, tik uz osnovnu školu "Siniše Glavaševića", a kako objašnjava fra Vjenceslav Janjić, župnik župe sv. Josipa Radnika, kamen temeljac za novu crkvu blagoslovio je 7. lipnja 2003. godine sveti papa Ivan Pavao II. u Osijeku, prigodom svojeg trećeg posjeta Hrvatskoj.
„Nakon 14 godina kamen ugaoni polažemo tamo kamo i pripada", rekao je fra Janjić te objasnio kako je 31.kolovoza 1942. godine, temeljem odluke Ministarstva pravosuđa i bogoštovlja u Zagrebu, trebala započeti izgradnja ove crkve, no zbog rata i drugih opstrukcija, a potom i promjene vlasti nakon II svjetskog rata, crkva se počinje graditi tek sada.
Predviđeno je kako će izgradnja kompleksa trajati desetak godina, a izvodit će se u tri faze. U prvoj će se graditi crkva, potom pastoralni centar i na kraju župski dvor. Toranj će biti visok 38 metara, a u crkvi će biti 350 sjedećih mjesta, s tim da će unutra moći ući oko 500-tinjak vjernika. Sadašnja vrijednost projekta procijenjena je na 7 milijuna kuna.
Polaganju kamena temeljca nazočilo je i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom. Gradonačelnik je tom prilikom rekao kako je početkom izgradnje ispravljena nepravda nastala dolaskom na vlast komunističkoga režima 1945. godine. „Ovakav jedan objekt je tu da izgrađuje i učvršćuje našu zajednicu u miru, vjeri i pozitivnim vrijednostima. U tom smislu, siguran sam da će ova crkva i budući pastoralni centar učiniti Borovo naselje boljim mjestom za život", naglasio je Penava.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je važnost izgradnje crkve za katoličke vjernike ovog dijela grada Vukovara. „I sam pripadam ovoj župi i znam da je za mnoge vjernike problem što moraju odlaziti u prilično udaljenu crkvu Gospe Fatimske. S obzirom da je u planu i izgradnja pastoralnoga centra, i šira će društvena zajednica imati koristi od ovoga sakralnoga kompleksa", rekao je Pavliček
Molitvu je predvodio mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko osječke nadbiskupije koji je istaknuo kako gradnja ove crkve označava pastoralnu dobrobit za život vjerničke kršćanske katoličke zajednice u Vukovaru. „Ostvarujemo ono što je prije više desetljeća zamislio i zatražio tadašnji vlasnik borovske tvornice", u svom je govoru rekao mons. Ćurić.
Događaju su također nazočili i prvi zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna te predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Tomislav Šota.