Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je u svom uredu Matu Brandta, veslača HVK Vukovar i hrvatskog reprezentativca u veslanju, zajedno s predsjednikom HVK Vukovar Sinišom Šijanovićem.
Povod je Brandtov nastup na Svjetskom prvenstvu U 23 održanom u bugarskom Plovdivu gdje je sjajni vukovarski veslač zajedno s Lukom Baričevićem iz HVK Mladost Zagreb u finalnoj utrci osvojio 6. mjesto. Sjajan je to uspjeh ako se uzme u obzir činjenica da finale A nisu izborili veslači Njemačke, Italije, Novog Zelanda.... svjetskih velesila u veslanju.
Tijekom prijema istaknuta je još jedna zanimljivost da je tako Mato Brandt postao tek drugi veslač u 105. godina povijesti HVK Vukovar koji je veslao u u finalu A na juniorskom svjetskom prvenstvu, posljednji put dogodilo se to prije 40 godina.
„Radostan sam što uz svjetski poznatog i priznatog Vukovarca Damira Martina dolaze novi sjajni veslači. Mato Brandt je dvije godine proglašavan za najboljeg sportaša Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Svojim nastupima i odličnim rezultatima na najbolji način predstavlja naš grad, a kao član reprezentacije i Republiku Hrvatsku. Znam koliko je potrebno uložiti sebe u veslanje, istodobno se akademski obrazovati, jer se od veslanja teško može živjeti za razliku od nekih drugih sportova. Zato ću uvijek pružati svekoliku potporu Mati i svim Vukovarkama i Vukovarcima koji na ovakav način potvrđuju naše vukovarske vrijednosti" – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.
Mato Brandt uspio je otvoriti vrata svijeta u vrhunskom veslanju. Ovaj skromni mladić već uskoro kreće u nove napore i pripreme, a jedan od ciljeva je izboriti normu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.