Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i direktor vinkovačke tvrtke Watmont d.o.o Marko Maslov potpisali su danas u gradskoj vijećnici Vukovar Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višestambene zgrade u ulici Ive Tijardovića na vukovarskom Sajmištu.
- Radovi bi trebali započeti za desetak dana i završiti u roku 400 kalendarskih dana, a ukupna vrijednost objekta iznosi 8.8 milijuna kuna s PDV-om. Zgrada će biti izgrađena u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja za stambeno zbrinjavanje osoba sa liste prvenstva grada Vukovara. U 21 stan će se smjestiti pripadnici braniteljske populacije, socijalno ugrožene osobe, mlade obitelji i potrebni kadrovi. Središnji ured poduzeti će sve u svojoj moći kako bi se vrijeme čekanja na stambeno zbrinjavanje ili pak za dodjelu građevinskog materijala smanjile. Do sada su na stambeno zbrinjavanje dodjelom stana neki čekali i po desetak i više godina, nažalost neki nisu niti dočekali jer su u međuvremenu preminuli ili pak odselili.– naglasio je državni tajnik Nikola Mažar.
Državni tajnik za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar iznio je zatim i podatke o 5.500 stanova u stambenom fondu na području grada Vukovara od kojih je do sada darovano ili otkupljeno 2.200, a revizijom je utvrđeno da se oko 300 državnih stanova ne koristi sukladno zakonskim odredbama zbog čega su 52 vraćena ponovno u nadležnost Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i bit će dodijeljena novim korisnicima. Lista čekanja za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru trenutno ima 1.018 zahtjeva, a ove godine bit će dodijeljeno ukupno 130 stanova.
Na svečanosti potpisivanja prisustvovali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i prvi zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Damir Barna. Gradonačelnik Penava je izrazio zadovoljstvo početkom izgradnje nove zgrade kao i radom državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, koji je tijekom dosadašnjeg rada pokazao da vodi brigu o cijelom području Republike Hrvatske pri čemu Grad Vukovar ima zasluženo zapaženu ulogu.
-Ovom prigodom izražavam zadovoljstvo što po prvi put od Domovinskog rata započinje izgradnja nove višestambene zgrade i to u dijelu naselja Sajmište u Vukovaru. Poznato je kako raznim projektima u Vukovaru nastojimo građanima poboljštati život. U gospodarskoj zoni već su vidljivi jasni pomaci, grade se i nove poslovne zgrade autoservisa Autogasarius i Prvog plinarskog društva, treći smo grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za poduzetnike kada se gleda per capita kriterij, četvrti po stanju sigurnosti, ne zapostavljamo mlade niti osobe starije životne dobi. Radovi na izgradnji komunalne infrastrukture ne posustaju. Naravno, ne možemo biti potpuno zadovoljni dok ne stvorimo općenito puno, puno bolje uvjete življenja za sve naše današnje i buduće sugrađane – naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.