U nekadašnjem Mjesnom odboru „Alozije Stepinac" na Trpinjskoj cesti gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je održao javnu tribinu na temu poboljšanja kvalitete života građana na području Borova naselja, Trpinjske ceste i Lipovače.
Kako je najavio, riječ je o prvoj tribini u novome ciklusu održavanja javnih tribina po gradskim četvrtima. Cilj ovih tribina je izravna komunikacija sa sugrađanima te još jedan od načina na koji građani mogu komunicirati s Gradskom upravom.

„Željeli smo neposredan kontakt kako bi svi zainteresirani građani mogli doći postaviti svoje pitanje, iskazati zadovoljstvo ili nezadovoljstvo s onim što činimo te nas upoznati sa svojim problemima, ali i željama, sugestijama i prijedlozima kako dovesti do napretka našega grada," objasnio je gradonačelnik Ivan Penava ističući kako građani mogu s njime i suradnicima komunicirati i pismenim putem preko e-maila, službenih internetskih stranica Grada Vukovara, facebook stranice gradonačelnika, ali i u razgovoru s gradonačelnikom tijekom prijema u uredu gradonačelnika.
Zajedno s gradonačelnikom Penavom na tribini su sudjelovali i zamjenici Marijan Pavliček, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota, svi Upravnih odjela Grada Vukovara i direktori gradskih tvrtki Tehnostana, Komunalca i Vodovoda, kao i zamjenik župana Damir Barna te državni tajnik Središnjeg državnog ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Građani su ponajviše prijedloga imali vezano za komunalnu infrastrukturu koja se tiče sanacije prometnica i nogostupa, ali i održavanje javnih površina, košenje zapuštenih prostora, rušenje starih i opasnih stabala, nepropisno odlaganje otpada. Također, bilo je pitanja i o stambenome zbrinjavanju kao i o gradskome prijevozu.
Većina građana bila je zadovoljna odmah ponuđenim konkretnim odgovorima na problematiku koju su iznijeli, dok su drugi dobili obećanje kako će njihov problem biti riješen u skorije vrijeme.
„Riječ je o nizu problema koje ćemo sukladno svojim mogućnostima i ovlastima pokušati riješiti u što kraćem vremenu na zadovoljstvo što većeg broja građana," najavio je gradonačelnik ističući kako mu je drago što je bolje upućen u probleme građana ovoga dijela grada te da je većina njih rješiva na obostrano zadovoljstvo.