{gallery}vijesti/2011-06-21/01{/gallery}Sporazumom koji su potpisali župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Vukovara, Željko Sabo, nastavlja se akcija „Solidarnost za Vukovar“, sufinanciranjem radova na izgradnji sportskog igrališta u Trpanjskoj cesti u Vukovaru.
Riječ je o vrlo značajnom projektu za građane Vukovara koji će omogućiti razvoj i unaprjeđenje sporta djece i odraslih. Projektantska procijenjena vrijednost radova iznosi oko tri milijuna kuna, a Primorsko-goranska županije sufinancirat će projekt s četiristo tisuća kuna.
Akciju - projekt pod nazivom SOLIDARNOST ZA VUKOVAR pokrenuo je gradonačelnik Grada Vukovara,  Željko Sabo, 2009. godine, u ime građana Vukovara, Njezin je cilj podizanje kvalitete života Vukovaraca koji još uvijek nemaju grad dostojan imena kojim ga nazivaju. Razrušenost, neobnovljena komunalna infrastruktura, tragovi rata vidljivi su u svakom dijelu grada. Loša gospodarska obnova ima za posljedicu da je Vukovar grad s najvećom stopom nezaposlenosti i jedan od najsiromašnijih gradova u Republici Hrvatskoj. Navodi da potpora Vlade Republike Hrvatske nije dovoljna kao ni sredstva gradskog proračuna, da bi u skorije vrijeme Vukovarci živjeli u gradu po mjeri čovjeka.
U sklopu akcije „Solidarnost za Vukovar“ Primorsko-goranska županija sufinancirala je izgradnju fontane u Perivoju Miše Barne u Borovo naselju pored Doma učenika Vukovar koja je puštena u rad početkom svibnja ove godine.  Vrijednost projekta je 400.000,00 kuna. Uz to, prije deset godina, Županija je sufinancirala obnovu sportske dvorane u Borovu naselju s gotovo 20 milijuna kuna.

Izvor: Primorsko-goranska županija

Obraćanje župana Zlatka Komadine:

Obraćanje gradonačelnika Željka Saboa: