×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\vijesti\2011-10-06\02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-06/02

U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj ministar europskih poslova Francuske Republike Jean Leonetti boravio je 6. listopada u Vukovaru. U Općoj bolnici Vukovar dočekali su ga župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i ravnateljica Bolnice Vesna Bosanac.
Tijekom posjeta u Općoj bolnici Vukovar domaćini su upoznali gosta s uvjetima rada i života u vrijeme bitke za Vukovar s posebnim naglaskom na vrijeme početka okupacije i sve tragične posljedice.
Nakon toga gosti su se u pratnji gradonačelnika Vukovara i vukovarsko-srijemskog župana uputili u razgledavanje znamenitosti u samom središtu. Tijekom šetnje vukovarskim ulicama gradonačelnik Sabo upoznao je ministra Leonettija s trenutačnom situacijom i planovima za budućnost.
Posjet je završio posjetom Spomen domu na Ovčari, upisivanjem u knjigu dojmova, te odavanjem počasti polaganjem vijenca kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari. Vijence su položili ministar Lonetti i državni tajnik u Ministarstvu europskih integracija Republike Hrvatske Andrej Plenković.
U sastavu izaslanstva Jeana Leonetija, ministra za europske poslove Francuske Republike, nalazili su se i Jerom Pasquier, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, Pierre Lequiller, zastupnik, predsjednik odora za Europske poslove, Nicolas Suran, zamjenik šefa Odjela vanjskih poslova EU i drugi suradnici. U znak sjećanja na posjetu francuskom ministru uručena je replika Vučedolske golubice i turistička monografija Vukovara.

{gallery}vijesti/2011-10-06/02{/gallery}