Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo najoštrije je osudio huliganstvo i vandalizam po Vukovaru nakon utakmice između Hrvatske i Srbije.
-Najoštrije osuđujem svaki takav čin bez obzira iz kojih pobuda i sredina dolazi. Iako se radi o malom broju osoba koje će policija u daljnjem postupku vjerojatno pronaći i privesti zakonu, naglašavam da mene i moje sugrađanke i sugrađane dobre volje ništa neće skrenuti s puta mira i tolerancije kakvim u Vukovaru živimo posljednjih godina. Svima koji to žele poremetiti poručujem da u svojim namjerama neće uspjeti. Također, izražavam žaljenje svima koji su doživjeli neugodnosti i kojima je nanesena materijalna šteta – rekao je gradonačelnik Sabo, koji je uoči samog početka prijenosa pozdravio okupljene u središtu Vukovara i zamolio za dostojanstveno i športsko navijanje i ponašanje.
Gradska uprava je kao organizator javnog okupljanja na Trgu Republike Hrvatske učinila sve predradnje da zajedno s policijom jamči sigurnost svima koji su odlučili zajedno gledati polufinalnu utakmicu europskog prvenstva u rukometu putem video zida. Međutim, pojedinci, za koje nije sigurno jesu li iz Vukovara, započeli su svoje huliganske i vandalske namjere nakon završetka prijenosa.