×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/03/21/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/03/21/01

Na poziv gradonačelnika Željka Saboa Vukovar je danas posjetio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Radni i službeni posjet započeo je obilaskom i upoznavanjem s radom, poslovanjem i problemima tvornice Biodizel Vukovar d.o.o o čemu je govorio direktor i vlasnik tvrtke Milodrag Gadže.

U Gospodarskoj zoni Vukovar ministar Gordan Maras je upoznat s projektom budućeg Poduzetničkog inkubatora Vukovar, posjetio je tvrtku Res Immobiles koja proizvodi i prodaje PVC stolariju, a u Poduzetničkoj zoni Priljevo saznao je kako se na tržištu u vrlo složenim okolnostima snalazi tvrtka za proizvodnju gornjih dijelova obuće Anđelo d.o.o.

Zatim je u gradskoj vijećnici Vukovar ministra Gordana Marasa dočekalo četrdesetak poduzetnika i obrtnika koji su govorili o stanju u poduzetništvu i obrtništvu na području Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i svojim očekivanjima u provođenju mjera za poboljšanje trenutačnog stanja.

Ministar poduzetništva i obrta je najavio uvođenje reda na tržištu i otvaranje novih mogućnosti, pogotovo obrtnicima. Ministar Gordan Maras posebno je kroz primjer Vukovara najavio moguće oživljavanje hrvatskog gospodarstva.

„Veliki gospodarski potencijali Vukovara i pozitivna i konkretna inicijativa gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Željkom Sabom, uz podršku mjerodavnih institucija hrvatske države, trebaju doprinijeti da Vukovar ponovno postane jedan od naših najvažnijih gospodarskih centara. Dat ćemo svojevrstan „vjetar u leđa" velikim investicijama na području energetike i željezničkog prometa, što bi uz potencijale Luke Vukovar i ostalih prednosti koje ovaj grad ima trebalo jamčiti bolje dane svim građanima – naglasio je ministar Gordan Maras nakon što mu je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio na iskazanoj potpori u ostvarivanju zacrtanih projekata za razvoj gospodarstva u Vukovaru.

Tijekom današnje posjete Vukovaru u pratnji ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa nalazili su se i Damir Rimac, zastupnik u hrvatskom Saboru, zamjenici gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i Dejan Drakulić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju Dragan Njegić, a među poduzetnicima i gospodarstvenicima nalazio se i Jovo Vuković, zastupnik u Hrvatskom saboru i direktor jedne od najuspješnijih vukovarskih tvrtki Vuković-company d.o.o.

{gallery}2012/03/21/01{/gallery}