Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Tomislav Džanak odazvali su se tradicionalnom pozivu Općine Kupres i Koordinacije udruga Domovinskog rata Kupres za sudjelovanje na obilježavanju 20. godišnjice sjećanja na žrtve Kupresa 1992. godine.

Program je započeo u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu Svetom Misom za sve poginule, a zatim je na Kupreškoj visoravni odana počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja Suho polje i Kupreško Polje. Gradonačelnik Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak položili su vijenac i zapalili svijeće kod Spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju.

Završna svečanost Dvadesete godišnjice sjećanja na žrtve Kupresa 1992. godine održana je u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Kupres, a tijekom prigodnog programa posebno je iskazana neraskidiva povezanost između Kupresa i Vukovara za što najveća zasluga pripada Kuprešacima i Vukovarcima koje je trajno povezala zajednička obrana Domovine.

{gallery}2012/04/12/01{/gallery}