Zbog velikih materijalnih šteta nastalih na poljoprivrednim kulturama i ostalim dobrima kao posljedica prekomjernih padalina tijekom prve polovine svibnja, župan Božo Galić proglasio je 15. svibnja 2014. godine elementarnu nepogodu za područje Vukovarsko-srijemske županije.
Temeljem prestanka mandata Gradskog vijeća Grada Vukovara i svih povjerenstava koje je isto imenovalo Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i Gradonačelnika Grada Vukovara Damir Grizelj imenovao je Povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda za Grad Vukovar u sastavu: Dragan Njegić – predsjednik, Neven Genčić, Bruno Pakter, Davor Foriš i Tanja Soldo – članovi.
Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obavještava poljoprivrednike s područja grada Vukovara da su dužni u roku od 8 dana od dana proglašenja elementarne nepogode prijaviti štetu nadležnom povjerenstvu. Dakle, zadnji dan za prijavu je 23. svibnja 2014. godine (petak).
Nastala šteta se prijavljuje u Gradu Vukovaru, Dr. Franje Tuđmana 1, ured br. 20. Dokumentacija potrebna za prijavu: preslika izvoda iz ARKOD-a i preslika osobne iskaznice.