{gallery}2014/09/15/07{/gallery} Lions club Vukovar i Lions clubovi Zona II, Regija istok, District 126 organizirali su proteklog vikenda humanitarnu akciju „Panonska mornarica 2014." u kojoj je sudjelovalo šezdesetak lionsa iz 15 klubova. Cilj humanitarne akcije je sadnja 130 lipa na šetnici, te bi tako Vukovar bio prvi grad u Hrvatskoj koji bi dobio svoju Aleju lionsa.

Akcija je počela isplovljavanjem brodova iz osječke i vukovarske luke da bi se potom brodovi presreli na Dunavu i zajedno uplovili u vukovarsku luku. Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav lionsi su se prošetali šetnicom uz rijeku Vuku, te se uputili u obilazak i razgledavanje Grada turističkim vlakićem.

Program je nastavljen u vukovarskom hotelu Lav. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Lions cluba Vukovar Željka Đekića i guvernera Darija Bognole kao domaćina, skupu se obratio predsjednik Zone II Regije istok Damir Šterijev te zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Marija Budimir koja je istaknula kako pozdravlja humanitarnu aktivnost i trud svakog lionsa i lions organizacije u Hrvatskoj. Zamjenica Budimir najavila je suradnju Grada Vukovara i Lions cluba Vukovar u budućim projektima.