{gallery}2014/10/02/02{/gallery} Povodom 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba – u Domu za starije i nemoćne osobe Vukovar upriličena je prigodna svečanost na kojoj su program izveli članice i članovi KUD-a „Kolo" iz Vukovara. Korisnike Doma posjetili su i darivali korisnici i djelatnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar.

U pratnji ravnateljice doma Željke Rajković svečanost je uveličao i gradonačelnik Ivan Penava koji je istaknuo važnost i poštivanje dostojanstva starijih osoba. Također, korisnike Doma posjetili su i darivali korisnici i djelatnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar.

Ravnateljica Željka Rajković kazala je da Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar ima kapacitet 108 korisnika o kojima brine 40 zaposlenih. Cijena smještaja iznosi od 2.200,00 kn – 2.700,00 kn. Na listi čekanja za smještaj u Dom trenutno je 150 zahtjeva.

U planu je proširenje kapaciteta i poboljšanje kvalitete usluga sadašnjim korisnicima. Izrađen je projekt za rekonstrukciju i nadogradnju za još oko 90-100 mjesta, površine 6.000 m2, za koji postoji važeće Rješenje o uvjetima građenja.

-Svake godine povodom Međunarodnog dana starijih osoba izdajemo domsko glasilo „Hrast" u kojem objavljujemo sva događanja u Domu kroz proteklih godinu dana te literarne radove naših korisnika. U predvorju Doma postavljena je i izložba ručnih radova korisnika, a tijekom mjeseca listopada održati ćemo sportske igre starih osoba smještenih u domove socijalne skrbi – kazala je ravnateljica Rajković.