{gallery}2014/10/31/01{/gallery}Razvojačeni hrvatski branitelji i braniteljice osnovali su u Vukovaru 30. rujna 2011. godine klub Sinanju shin do - Vukovarski sokol. Za predsjednika je izabran Josip Crnjac, nositelj majstorskog zvanja crni pojas drugi dan iz jiu jitsu,taekwon do ITF,kraw maga kao i mnogih drugih domaćih i međunarodnih vojnih i policijskih zvanja i vještina. Prostor kluba nalazi se na vukovarskom Sajmištu.

Članovi kluba su u kratkom vremenu od osnivanja već ostvarili i zapažen rezultat. Denis Matijašević iz Bogdanovaca osvojio je zlatnu i brončanu medalju iz MMA i JIU JITSU na svjetskom prvenstvu u Splitu. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček primio je predsjednika kluba Josipa Crnjca i natjecatelja Denisa Matijaševića koji su ga tom prigodom upoznali s radom i ostvarenim rezultatima.
Prema riječima Josipa Crnjca, klub Sinanju shin do- Vukovarski sokol u svom djelovanju surađuje sa udrugom B.aB.e i Zaštićenom kućom Vukovar, pomažući da žrtve nasilja vrate samopouzdanje i vjeru te se sa stečenim vještinama znaju obraniti od nekih mogućih napada. Stoga klub u svom djelovanju organizira i rekreaciju za žene, kick boxing, mma, jiu jitsu, bliska borba i samoobrana.