{gallery}2014/11/04/02{/gallery}Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija spremni su podržati svaku dobru projektnu ideju potencijalnih ulagača, pa tako i prezentaciju nove tehnologije za proizvodnju električne energije koju nudi tvrtka SAVE THE PLANET A.G. – naglasili su na medijskoj konferenciji gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik župana Željko Cirba.

Holding Save the Planet A.G. inicirala je osnivanje firme ROCH INNOVATIVE BALKANS d.o.o u Vukovaru s namjerom otvaranja proizvodnog pogona gdje planiraju zaposliti 70-80 ljudi, te izgradnju prve kinetičke elektrane u ovom dijelu svijeta u kojoj bi se zaposlilo do 7 osoba. Naravno, sve to je predmet razgovora između Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i naše firme - rekao je na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj upravi u Vukovaru predstavnik tvrtke ROCH INNOVATIVE BALKANS d.o.o Dejan Stojsavljević.

-Potencijalna je lokacija u Gospodarskoj zoni Vukovar. Za investiciju je potrebno 16 milijuna eura, elektrana bi bila snage 5 megavata i godišnje bi proizvodila 43,2 milijuna kwh struje po cijeni 3 centa po kwh. Investicija bi se isplatila za četiri i pol godine – rekao je predstavnik tvrtke Deja Stojsavljević i najavio regionalno predstavljanje ROCH KINETIČKE ELEKTRANE potencijalnim poslovnim partnerima iz Hrvatske i susjednih zemalja, 6. studenog u 13 sati u dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru.