{gallery}2015/09/24/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Marijom Budimir obišao je prihvatni kamp u Opatovcu gdje je ovom prilikom djelatnicima Crvenog križa predao donaciju od 3 tone jabuka donatora tvrtke Lori fructus koja je u vlasništvu obitelji Krolo.


Gradonačelnika, zamjenicu i gospodina Željka Krolu dočekali su i proveli Ivica Usmiani, voditelj interventnog tima Crvenog križa i Zorica Grgić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vukovar. Ovom se priliko gradonačelnik Penava na licu mjesta uvjerio u složenost procesa.


U Opatovcu je organiziran prihvat i zdravstvena skrb za izbjeglice kojih je u prihvatnom kampu trenutno oko 2000. Zdravstvenu skrb pružaju i djelatnici Doma zdravlja Vukovar dok 30 volontera Gradskog društva Crvenog križa Vukovar dijele humanitarnu pomoć u vidu hrane, vode, odjeće i drugih donacija. Volonteri gradskog društva Vukovar aktivni su od 16. rujna kada su izbjeglice počele pristizati na granični prijelaz u Tovarniku, a volontiranje su nastavili u Opatovcu nakon otvaranja prihvatnog kampa gdje su aktivni 24 sata. Za djelovanje Vukovaraca, gradonačelnik Penava od svih sudionika sustava čuo je samo riječi pohvale.


„Policija i vojska odrađuju dobar posao tako da je stanje pod kontrolom. Angažiran je veliki broj volontera Gradskog društva Crvenoga križa. S obzirom na priliv izbjeglica i težinu situacije stanje u Opatovcu je poprilično zadovoljavajuće. Vukovarci jako dobro razumiju situaciju s kojom se suočavaju izbjeglice jer smo i sami prije 20-ak godina prolazili sličnu situaciju kada smo svoje domove napuštali samo s vrećicama u rukama," rekao je gradonačelnik Penava naglasivši kako je angažman vukovarskih gradskih tvrtki, Komunalca, Vodovoda, Doma zdravlja i volontera u ovoj situaciji neupitan.