{gallery}2015/10/16/04{/gallery} Obilježena je 24. godišnjica pogibije general-bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla, zapovjednika vojne policije.


Na mjestu vječnog počivališta general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar počast su odali članovi obitelji Zadro, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, izaslanik ministra branitelja Zoran Šangut, Zapovjedno stožerna škola Blago Zadro, UHBDDR – Klub branitelja Trpinjska cesta 1991., Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovar i braniteljske udruge Grada Vukovara, HDZ grada Vukovara, HKS grada Vukovara, OŠ Blago Zadro kao i mnoga druga izaslanstva.


Također, na grob bojnika Alfreda Hilla vijenac je položila majka bojnika Hilla, izaslanik predsjednice, izaslanstvo Grada Vukovara i braniteljske udruge kao i brojna druga izaslanstva.


Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ovom je prigodom istaknuo kako je svaka sljedeća godišnjica jednako teška, ali da se nikada ne smiju zaboraviti heroji Vukovara. „Godinama slušamo priče o Zadri i Hillu koji su bili ne samo junaci Domovinskog rata nego i izvanredne osobe pune svih vrlina. Njihova je žrtva utkana u našu povijest. Ostavili su veliko nasljeđe za sobom i vječno im hvala na tome," rekao je gradonačelnik Penava.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je vodio fra Vjenceslav Janjić, župnik župe sv. Josipa Radnika.