{gallery}2015/10/16/05{/gallery} Nakon polaganja vijenaca na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara u crkvi Gospe Fatimske služena je Sveta misa zadušnica za general-bojnika Blagu Zadru i sve poginule, ubijene i nestale branitelje Vukovara u Domovinskom ratu.

Obilježavanje tužne 24. godišnjice pogibije nastavljeno je prigodnim programom na Trpinjskoj cesti kod spomen-biste Blage Zadre koje je organizirao UHBDDR –Klub branitelja i dragovoljaca „Trpinjska cesta 1991".

Prigodnim riječima obratili su se Blagini suborci, izaslanik predsjednice, izaslanik ministra branitelja, župan i gradonačelnik, a program su svojim radovima uljepšali i učenici OŠ Blage Zadre iz Borovo naselja.

„S vremenom raste i spoznaja o Blaginoj veličini kao čovjeka, vojnika i zapovjednika. Najvažnije ljudske vrline u njemu dolaze na najvišu razinu. Njegov odnos i ljubav prema obitelji, suborcima, način na koji je vodio bitke pa i način na koji je poginuo samo dokazuju da je Blago Zadro legenda koja će zauvijek živjeti," rekao je gradonačelnik Penava posebno ističući kako moramo cijeniti Vukovar onako kako ga je Blago cijenio. „Katkada se čini kako se u Vukovaru cijeni samo ono što je mrtvo. Pohvalno je i trebamo se okupiti na ovakve dane u Vukovaru, ali mi koji se dan za danom borimo za živi Vukovar moramo znati cijeniti svaku našu bitku i pobjedu," naglasio je Penava.