{gallery}2015/10/16/06{/gallery} Nakon prigodnog programa na Trpinjskoj cesti na mjestu pogibije general-bojnika Blage Zadre u Kupskoj ulici Blagini su sinovi otkrili spomen obilježje, idejno rješenje vukovarskog branitelja Dubravka Duića Dunje koje je nastalo na inicijativu gradonačelnika i Savjeta za branitelje, a koje je u potpunosti financirao Grad Vukovar.

„Iznimno mi je drago što sam dobio priliku doprinijeti Vukovaru na ovaj način. Spomen obilježje prepuno je simbolike. Izrađeno od inoksa, materijala koji je vječan kao što je vječan i Blago Zadro. U njega je urezbareno ime Blage Zadre koje je jednako neizbrisivo utkano u našu povijest. Ime u mraku svijetli i svjetlost se diže prema nebu odakle nas zasigurno Blago sada promatra," objasnio je svoje djelo vukovarski umjetnik.

Tomislav Josić, suborac Blage Zadre i predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara na mjestu je pogibije okupljenima objasnio okolnosti pogibije Blage Zadre. „Blago je bio naš zapovjednik koji je uvijek išao prvi. Kako je živio i ratovao tako je i poginuo. Toga dana odbio je obući pancirku koja bi ga možda i spasila, ali nije se želio izdvajati od svojih ljudi od koji mnogi nisu imali pancirke," objasnio je Josić.