{gallery}2015/10/16/07{/gallery} Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir u Gradskoj je vijećnici primila skupinu žena iz Srebrenice koje su u organizaciji Europskoga doma Vukovar i Udruge „Snaga žene" iz Tuzle, posjetile Vukovar. Cilj susreta i razgovora između žena Srebrenice i članica vukovarskih stradalničkih udruga je potaknuti međusobno suosjećanje i razmjenu iskustava na prevladavanju traume kroz koju prolaze ne samo žrtve, nego i cjelokupne zajednice direktno pogođene ratom, a Vukovar i Srebrenica zasigurno su takva područja.


U svrhu rehabilitacije obišle su Spomen dom Ovčaru, Memorijalno groblje žrtva iz Domovinskog rata i druga spomen mjesta u Vukovaru, a razgovarale s mladima u Europskome domu Vukovar kao i s članovima udruga Vukovarske majke, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te Društva Hrvatska žena Vukovar.


„Žena je temelj obitelji i zajednice pa tako podnosi i najveće žrtve. Vukovar suosjeća sa ženama Srebrenice i njihovom doživotnom boli i naš im je grad uvijek otvoren jer su i vukovarske žene podnijele ogromnu žrtve tijekom Domovinskoga rata. Njihova je patnja doživotna baš kao i proces rehavilitacije,"istaknula je Budimir.


Predsjednica udruge „Snaga žene" dr. Branka Antić Tauber istaknula je kako je njihov posjet Vukovaru i susret s drugim žrtvama iznimno bitan u procesu rehabilitacije.