{gallery}2015/10/27/03{/gallery} Izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom sudjelovalo je u obilježavanju Dana Grada Makarske nazočivši svečanoj sjednici Gradskoga vijeća.
Dan Grada Makarske raznovrsnim i bogatim programom obilježavao se u Makarskoj od 11. listopada pa sve do 26. listopada, a kruna proslave bila je 24. listopada, dan kada su makarski vijećnici 1865. godine, na inicijativu don Kažimira Ljubića, donijeli odluku da se u službenu upotrebu uvodi hrvatski jezik umjesto dotadašnjeg talijanskog. Za Makarski to je velik dan te su ove godine slavili 150 godina od dana od kada se u Makarskoj piše i govori hrvatskim jezikom.


Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske, na početku svečane sjednice Gradskog vijeća istaknula je kako je Gradsko vijeće grada Makarske je 1993. godine donijelo odluku da taj povijesni dan bude Dan grada Makarske.


Domaćini i brojni gosti minutom šutnje odali su počast svima poginulim za slobodu Hrvatske. Predsjednica Gradskog vijeća podsjetila je i na značaj žrtava koje su u NOB-u i Domovinskom ratu pale za suverenu Hrvatsku. „Najbolji način da im se za to odužimo je da svojim djelovanjem doprinosimo prosperitetu Makarske," naglasila je Martić, uputivši čestitku svim građanima grada i onima kojima je Makarska u srcu. Posebno se zahvalila svima koji su pridonijeli na velikoj i lijepoj proslavi Dana grada.