{gallery}2016/05/09/04{/gallery} Hrvatska radiotelevizija svoje aktivnosti za pomoć Vukovaru nastavila je 7. svibnja prijenosom emisije Lijepom našom izravno iz športske dvorane u Borovom Naselju u kojoj se okupilo 1.200 gledatelja.
Na samom početku emisije Uvodić je razgovarao s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom koji je pojasnio detalje projekta i  izjavio kako je do sada na žiro račun novac uplatilo oko 2.000 fizičkih i pravnih osoba, a prikupljeno je gotovo 2 milijuna kuna, ne računajući novac prikupljen pozivima na poseban telefonski broj. Sudionike i razdragane Vukovarke i Vukovarce  pozdravio je i glavni ravnatelj HRT-a Siniša Kovačić, a gošća je bila i ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić.     
Tijekom emisije nastupilo je više glazbenika, među njima i Vukovarci Branko Čulić-Vukovarac i tamburaški sastav Alegro. Pjevali su i Đani Stipaničev, Mate Bulić, Stjepan  Jeršek Štef, Denis Dumančić, Mladen Bodalec, Šima Jovanovac, Vera Svoboda, Hanka Paldum te tamburaški sastavi Džentlmeni i Hojo, Ženski vokalni sastav Đakovčanke.
Poznati voditelj iznimno gledanog serijala Branko Uvodić pozivao je televizijske gledatelje da pozivom na broj 060/9084 doniraju novac za konzerviranje i prenamjenu Vukovarskog Vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva.