Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš na konferenciji za medije najavili su kako Grad Vukovar i ove godine za vukovarske umirovljenike organizira jednodnevne izlete u Bizovačke toplice.

Jednodnevni izleti u Bizovačke toplice kreću idućeg utorka, a osigurani su za umirovljenike s područja Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi. Ovu mjeru Grad Vukovar provodi od 2016. godine, a od tada, tijekom ljetnih mjeseci svakog utorka 4 autobusa sa po 200 vukovarskih umirovljenika kreću put Bizovačkih toplica.

„Ovo je još jedan od projekata koji provodimo zajedno s našim umirovljenicima. Riječ je o vrlo prepoznatom projektu koji vukovarski umirovljenici rado dočekuju. Kroz 9 utoraka, a ako to vrijeme dozvoli, nadamo se i više, 1800 umirovljenika će i ovoga ljeta put Bizovačkih toplica gdje neće nedostajati dobrih sadržaja i ugodne atmosfere.“, rekao je gradonačelnik Penava te pozvao umirovljenike da se odazovu i prijave na jednodnevne izlete te da ugodno provedu ljetne dane.

„Grad Vukovar troškove prijevoza financira u cijelosti te sufinancira ulaznicu u Bizovačke toplice. Za ovu mjeru Grad Vukovar osigurao je 16.000 eura, a ove godine, zbog inflacije je došlo do manjih korekcija u cijeni prijevoza i ulaznica u Bizovačke toplice.“, pojasnio je pročelnik Paloš te zahvalio umirovljenicima koji godinama na ovom projektu pružaju operativnu pomoć vezano za prijave umirovljenika na izlete. „Grad Vukovar svake godine ulaže značajna sredstva za poboljšanje života umirovljenika, ali i oni pomažu nama prilikom provođenja određenih manifestacija stoga je naša suradnja kvalitetna i uspješna na obostrano zadovoljstvo.“, zaključuje Paloš.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro istaknuo je zadovoljstvo jer se projekt nastavlja i ove godine te zahvalio gradonačelniku i Gradu Vukovaru na kvalitetnoj dugogodišnjoj suradnji. „Ovaj projekt je hvale vrijedan jer Grad Vukovar za nas u najljepšim ljetnim mjesecima organizira odlaske u Bizovačke toplice. Ovo je od posebnog značenja za nas starije, ali i one koji su slabijeg imovinskog stanja. Participacija od 2 eura je simbolične naravi – garancija da osoba neće odustati od izleta.“, pojašnjava Biro te poziva sve umirovljenike da prijave podnesu u prostorima udruge.  

Umirovljenici koji žele ići na izlet dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara (tzv. Vila Fatma, Ulica 204. vukovarske brigade 6, Vukovar) uz participiranje u iznosu od 2 eura te predočenje odgovarajućih dokumenata koji se donose samo prilikom prvog upisa:

-dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i

- dokaz o mirovini na uvid (odrezak od mirovine ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora – samo prilikom prve prijave).

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 h do 12.00 h za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na sljedeći način:

- polazak iz centra Sotina u 08:30 h,
- polazak s autobusnog kolodvora iz Vukovara je u 09:00 h te
- polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 h.
- povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h.