Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš posjetili su dvije vukovarske obitelji kojima je kroz akciju „Solidarnost na djelu“ koju provodi Crveni križ Vukovar ove zime osigurana peć na kruta goriva i ogrjev.

Kroz navedenu su akciju prikupljena sredstva za pomoć najpotrebitijima te im se doniraju ogrjev i peći na kruta goriva koji mogu koristiti za kuhanje i grijanje. Ove godine kroz akciju je donirano 25 peći te je čak 50 obitelji s područja grada Vukovara dobilo 3 metra ogrjeva.

„Ovu smo akciju proveli kako bi svi naši sugrađani proveli lijepu i toplu zimu koliko god je to moguće,“ rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

Osobe i kućanstva slabijeg socijalnog statusa koja su primila ogrjev prijavljivala su se putem javnog poziva, a ispunjavala su pozivom propisane uvjete Gradskog društva Crvenog križa. Grad Vukovar je za rad Gradskog društva Crvenog križa Vukovar za 2020. godinu osigurao 434.000,00 kuna, a u ovu svrhu je utrošeno 85.000 kuna.
Ovim je povodom gradonačelnik Penava je izrazio zadovoljstvo radom Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar, a posebno ovakvim akcijama koje su sumjerene na pomoć najpotrebitijima.
„Budući da Grad Vukovar financira u velikom dijelu djelovanje vukovarskog Gradskog društva Crvenoga križa, a za ovu godinu riječ je o iznosu od 434.000 kuna, drago nam je kada vidimo kako čelništvo ovoga društva ta sredstva usmjerava kroz akcije pomoći najpotrebitijima, čime ispunjavaju i svoju misiju, ali i misiju svih nas,“ rekao je gradonačelnik Penava te svim korisnicima čestitao predstojeće blagdane.

Obitelji Zlatibora Markovića donirana je peć na kruta goriva, s obzirom kako je kuća u kojoj žive, na žalost, uslijed kvara na prethodnoj peći ostala bez centralnog grijanja. Supruga Danica je ovom prilikom istaknula kako bi bez ovakve vrste pomoći bilo teško održati toplinu u kući u kojoj žive s troje male djece, a s novom peći i drvima zima će proći bezbrižno.

Nenadu Bošnjaku Crveni križ Vukovar je osigurao 3 metra drva kako bi ova zima i u njegovu kućanstvu bila topla i ugodna. „Na žalost, životni uvjeti su u slučaju moje obitelji izrazito teški, ali nam iznimno pomaže i Grad Vukovar kao i Crveni križ Vukovar koji mnogim donacijama skrbi o vukovarskim obiteljima. Svaku pomoć koja nam dođe prihvatimo, i na tome se zahvaljujemo dobrim ljudima“, rekao je Bošnjak te dodao kako je donacija drva za ogrjev velika pomoć njegovoj obitelji.