Započele su edukativne radionice predviđene projektom „Kreativni turizam“ kojega provodi Udruga turističkih vodiča grada Vukovara u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara.  Projekt je vrijedan 70.000,00 kuna, a Ministarstvo turizma i sporta projekt sufinancira u iznosu od 40.000,00 kuna.

Osim provedbe edukacija na temu pričanja priča, odnosno „Storytelling-a“ i oživljavanja povijesti, tj. „Living history“ projekt obuhvaća i izradu povijesnih kostima iz razdoblja vladavine grofova Eltz, što će u konačnici omogućiti interpretaciju i prezentaciju naše bogate kulturno-povijesne baštine građanskog Vukovara 19. stoljeća na poseban način. Dodatno značenje kostimima daje i činjenica da su šivani upravo u Vukovaru.

Otvorenju trodnevnih edukacija nazočila je i zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić čestitavši tako Udruzi turističkih vodiča grada Vukovara na projektu. „Ovim projektom oživljavamo lijepe vukovarske priče, a predivni barokni kostimi zasigurno će doprinijeti boljem doživljaju i shvaćanju povijesti našega grada“ rekla je zamjenica Mujkić.

Podsjetimo, povijesni turizam u Vukovaru Grad Vukovar je aktualizirao i postavljanjem barokne signalizacije kojom dodatno želimo istaknuti ljepote Vukovara te ih približiti svim posjetiteljima.