Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovore za nastavak unutarnjeg opremanja nove zgrade Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru čime započinje opremanje sportske dvorane vrhunskom i raznovrsnom fitnes opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja ovog studija.

Penava je istaknuo kako je potpisom ova dva ugovora, nakon kompletne rekonstrukcije zgrade Radničkog doma, pri kraju realizacija jednog od kapitalnih projekata Grada Vukovara. „Završetkom projekta i preseljenjem Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar u potpuno novi, moderno opremljeni prostor, omogućit ćemo studentima kvalitetnije uvjete obrazovanja, ali i stvoriti preduvjete za uvođenje novih programa izobrazbe“, rekao je gradonačelnik.

Podsjećamo kako je projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosila je 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura bilo osigurano putem EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Prodekan vukovarskog veleučilišta za poslovanje i suradnju s gospodarstvom Slobodan Stojanović ovom je prilikom rekao kako će u predstojećem razdoblju djelatnici Veleučilišta upregnuti snage kako bi se izvođenje nastave moglo što prije odvijati u novoj zgradi. „Ovo je veliki iskorak u studentskom standardu u Vukovaru, a pogotovo u unapređivanju i stvaranju uvjeta za otvaranje novih studijskih programa“, rekao je Stojanović te dodao kako uskoro slijedi i potpisivanje ugovora za izgradnju studentskog restorana uz Studentski doma Leopold što je još jedan sadržaj koji će podići kvalitetu studiranja u Vukovaru.

Unutarnje opremanje nove zgrade Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar u potpunosti financira Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara čija je predsjednica Ljiljana Blažević rekla kako su ova dva ugovora ukupne vrijednosti 129.370 eura s PDV-om, a FORGV je za kompletno unutarnje opremanje koje obuhvaća i prethodna dva potpisana ugovora za namještaj i računalnu opremu izdvojio 1.000.000 eura. Blažević je također istaknula kako je odobreno i financiranje izgradnje već spomenutog studentskog restorana u vrijednosti 1.500.000 eura.

Tvrtke s kojima su ugovori potpisani su Fitnes oprema d.o.o. i Media d.o.o. iz Zagreba, a rok izvođenja je tri mjeseca.