Nastavlja se projekt sadnje dronom zelenih površina u Vukovaru, ali i pošumljavanje Park-šume Adica ručnom sadnjom mladica hrasta lužnjaka.

Kako je već poznato, Grad Vukovar u suradnji s tvrtkom Magic Forest kroz „Projekt O2“ provodi projekt pošumljavanja zelenih površina dronom te sadnje drveća u park- šumi Adica.

Pošumljavanje bespilotnim letjelicama obavlja se na način da one iznad zelene površine ispuštaju tzv. seed bombs - samoklijajuće paketiće sjemena drveta i biljaka iz kojih će izrasti drveće.

Danas se obavljala treća akcija pošumljavanja dronom na području tzv. „potkove“ te akcija sadnje 100 mladica hrasta lužnjaka.

Sadnjama su se pridružili gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik Filip Sušac.

U sadnji su sudjelovali i vrtićarci te učenici OŠ Antuna Bauera i Siniše Glavaševića, a s obzirom kako projekt u suradnji s tvrkom Magic Forest financiraju velike tvrtke s ciljem odgovornog ponašanja, sadnji su nazočili i predstavnici tvrtke PBZ.

Na području od 3ha pomoću drona bačeno je 7500 samoklijajućih loptica, a u park šumi Adica zasadilo se 100 mladica hrasta lužnjaka.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo projektom u kojem sudjeluju i najmlađi Vukovarci, a s ciljem učenja o brizi za svoj grad i njegovu prirodu. "Najveće zadovoljstvo je saditi s našim najmlađima, a danas su to bili naši vrtićarci te učenici OŠ Antuna Bauera i Siniše Glavaševića. Na taj način zajedno dajemo do znanja da je važno stjecati navike o brizi za naš grad i njegovu prirodu. Do sada smo putem ovog projekta u Adici zasadili 330 mladica hrasta lužnjaka i bacili 17 500 samoklijajućih loptica na tzv. "potkovi".", rekao je Penava.

Jedan od začetnika projekta Goran Ladišić ponovno je uputio zahvale Gradu Vukovaru na podršci u projektu te rekao kako se projekt nastavlja i u studenom.