{gallery}2015/12/04/04{/gallery} PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji i partnerstvu s Gradom Vukovarom, Mirovnom grupom mladih Dunav, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - PU Vukovar, Gradskom knjižnicom Vukovar te Volonterskim centrom Osijek već godinu i pol dana sustavno razvija volonterstvo na području grada Vukovara kroz Volonterski centar Vukovar koji je i službeno, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, otvoren prije godinu dana na Međunarodni dan volontera 5.prosinca.

U svrhu daljnjeg jačanja i razvoja volonterstva ove godine, pored ostalih aktivnosti poput volonterskih akcija, izobrazbi za volontere i organizatore volontiranja i drugih aktivnosti, pokrenut je proces dodjele godišnje volonterske nagrade za fizičke i pravne osobe s područja grada Vukovara. Tom prigodom raspisan je i nominacijski natječaj te su odabrani, odnosno najzaslužniji u 2015. godini, svoje nagrade primili na svečanoj dodjeli.

Nagrade je najzaslužnijim volonterima dodijelio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji im je ovom prilikom čestitao Međunarodni dan volontera te zahvalio na svim djelatnostima i aktivnostima kojima poboljšavaju društvo na svim njegovim razinama.

Nagrade su, u sljedećim kategorijama, primili: Biljana Gaće - nagrada za najvolonterku (mladi 15-30 godina); Stefan Babić - nagrada za najvolontera (mladi 15-30 godina); Kata Lenđel - nagrada za najvolonterku (odrasli 30+); Albert Horvat - nagrada za najvolontera (odrasli 30+); Udruga Vukovarci dobre volje - nagrada za najbolju organizaciju civilnoga društva; Dječji vrtić Vukovar II - nagrada za najbolju ustanovu/instituciju; OŠ Nikola Andrić - nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju

Ovo je prva godina svečanog dodjeljivanja volonterskih nagrada na području grada Vukovara, a njezin je cilj kako će se upravo ovim činom dodatno osnažiti i motivirati pojedinci, udruge i institucije za daljnje angažiranje i razvoj volonterstva na području grada Vukovara.