Po okončanju provedbe edukacijskog dijela programa ''Punom brzinom u poduzetništvo'', osmišljenog u cjelosti od strane Razvojne agencije Vukovar d.o.o., u prostorijama Agencije su 24. listopada potpisani ugovori sa 7 polaznika za izradu poslovnih planova u svrhu pokretanja njihovih poslovnih ideja te su dodijeljene diplome polaznicima koji su uspješno savladali sve obrazovne cjeline programa.

Programu ''Punom brzinom u poduzetništvo'' pristupilo je 19 polaznika, a uspješno je radionice završilo 11 polaznika. Polaznici dolaze sa šireg područja grada Vukovara, čime program prelazi okvire dosadašnjeg djelovanja Razvojne agencije Vukovar d.o.o. te također pokazuje i znatnu potrebu za sličnim programima unutar šire regije.

Tijekom dva mjeseca održavanja radionica, polaznici su u 28 sati uspješno savladali osnove poslovnog planiranja prema slijedećim cjelinama; od ideje do ostvarenja, izbor između obrta i d.o.o.-a, osobna iskaznica tvrtke, analiza tržišta, prihodi i rashodi, procjena poslovnih partnera i osiguranje naplate, tehnički i tehnološki opis projekta, zaštita na radu, zaštita okoliša, poslovni certifikati i licence te financijska analiza.

Program ''Punom brzinom u poduzetništvo'' pokrenut je 2010. godine uz potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a temeljem izvršenih analiza nedostataka razvoja poduzetništva na području grada Vukovara. Svrha programa je izobrazba poduzetnika početnika i osoba koje žele razviti i pokrenuti vlastite poslovne ideje. Program se provodi u 3 cjeline; edukacija, izrada poslovnog plana uz osiguranje pristupa sredstvima Lokalnog jamstvenog fonda grada Vukovara i poslovno savjetovanje u trajanju od 6 mjeseci po pokretanju poslovanja. Cjelokupna usluga za polaznike je besplatna, odnosno financirana projektno od strane nositelja Programa, Razvojne agencije Vukovar d.o.o.

Drugi ciklus programa, koji se provodi tijekom 2011., provodi se uz financijsku potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva kroz program ''Poduzetničke potporne institucije''.