×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/07/30/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/07/30/04

Druga polovina srpnja u Gradskoj knjižnici Vukovar protekla je vrlo živo, uz igru i pjesmu, rad i druženje, a sve zajedno, djecu i odrasle, okupila je interesantna radionica u kojoj su izrađivali lutke i veliku slikopriču, glumili su i zabave je bilo na pretek.

Voditeljice radionice, Miranda i Marta, zajedno s nekoliko volontera, osmislile su likove i scenografiju koje su s djecom izradile. Svi zajedno uvježbali su kratke predstave koje su premijerno izvedene u četvrtak 26. srpnja 2012. u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Odjel za odrasle pretvorio se u carstvo spontanih i razigranih lutaka, omiljeni lik iz dječjih slikovnica, neobičan šareni slon Elmer zajedno sa svim svojim prijateljima slonovima, nasmijao je sve nazočne, a bilo je priča i o prijateljstvu te kako je jedan svjetionik pomogao čamčićima u nevolji.

Osim predstave održana je i promocija prve i trenutno najveće slikopriče - Čudesan petak 13., a djeca-autori sami su čitali svoje sliko – tekstove.

Kako je istaknula ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo, a potvrdila Miranda Glavaš – Kul, voditeljica radionice, ovo je početak dobre suradnje, koja će se zasigurno nastaviti i u budućnosti. Stoga, svi vi koji ste propustili ovo ljetnu lutkarsku zabavu, pratite događanja i informacije u Knjižnici i priključite nam se kad za to dođe vrijeme.

Svi sudionici radionica, kao i najmlađi posjetitelji, za uspomenu su dobili prigodne majice s likom Elmera i njegovih prijatelja, a kako je ova šarolika družina izgledala pogledajte malo ovdje, a više na na www.gkvu.hr te na našem facebook-u.

{gallery}2012/07/30/04{/gallery}