{gallery}2016/07/20/04{/gallery} Odlukom gradonačelnika Ivana Penave grad Vukovar dobio je novo ruho i postavio sebe na kartu urbanih suvremenih gradova. Za posao izrade 3d anamorfne slike angažiran je međunarodno poznati i jedini hrvatski 3D Street Art umjetnik Filip Mrvelj koji je u periodu od 15. do 19. srpnja 2016. godine, na oko 100 četvornih metara u dužini od gotovo 20 metara, izradio sliku iluzije trodimenzionalnog prostora na pješačkom mostu na ušću rijeke Vuke u Dunav.

Filipove slike nalaze se diljem svijeta, a bio je i prvi 3D umetnik koji je takvu sliku naslikao na Cipru. Do sad je svoje radove predstavljao i u Nemačkoj, Nizozemskoj, Turskoj, BiH, Rumunjskoj, Austriji, Švicarskoj, Tajlandu i u Kataru.

Ovo je inače prva 3D slika u Vukovaru uopće, a prema najavama gradonačelnika Ivana Penave, nije i posljednja. Ovakav oblik umjetnosti stvara veliku interakciju s domaćim ljudima, ali i turistima zbog svoje atraktivnosti. Naime, anamorfna slika dobiva 3D efekt kad se gleda iz jedne točke uz upotrebu leće (mobitel, kamera, fotoaparat).

Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 23.750,00kn, a isti su financirani sredstvima Grada Vukovara.

Izradu 3d anamorfne slike pratila je i marketinška kampanja na društvenim mrežama putem kanala Filipa Mrvelja. Ista je sadržavala objave na Facebooku, Instagramu i Twitteru, komunikaciju s korisnicima navedenih mreža te snimanje i objavu video uratka o izradi 3d anamorfne slike koji ćete uskoro moći pogledati na web stranicama Grada Vukovara.