Udruga tjelesnih invalida "TOMS" iz Trogira, kao suosnivač Zaklade „Kap za slap" i suosnivač Mreže Udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, kroz iste provodi niz akcija, projekata i programa od kojih je i "Moje svijetlo za moj Vukovar", koja je postala poznata i na nacionalnoj razini.

Cilj ovog projekta je djecu osnovnih i srednjih škola potaknuti na paljenje svijeća povodom pada grada Vukovara, te da se žrtve koje su tada izgubljene nikad ne zaborave. Kupovinom svijeća koje izrađuju osobe s invaliditetom prijateljske udruge iz Metkovića, a koji ujedno pripadaju Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, prikupljaju se novčana sredstva iz svih gradova koji sudjeluju te se istima želi pomoći socijalno ugroženim osobama s invaliditetom.

Predstavnici ove akcije zajedno s predsjednikom Udruge TOMS, Ivicom Bašićem, boravili su 13. siječnja u Vukovaru kako bi s korisnicima najnovije potpore potpisali Ugovore. Ove godine to su četiri obitelji iz grada Vukovara, kojima će se deset mjeseci pružati novčana potpora u visini od 1.000,00 kuna, a počevši od 01.01.2012. godine. Primatelji donacije su Tomislav Mandić, Renato Tabea, Mia Lana Knezović i Neda Pavšić.

Potpisivanje i uručenje ugovora održano je u vijećnici Grada Vukovara, a vrijednim donatorima i velikim prijateljima Vukovarki i Vukovaraca zahvalili su predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Džanak, zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker-Radumilo.

{gallery}2012/01/13/01{/gallery}